Return to site

Hvorfor er fysiugisk massage så effektiv?

Fysiurgisk massage er en dybdegående massage til behandling af smerter og en effektiv vej til at forebygge muskelspændinger, sygdomme og skader.

Hvordan foregår den fysiurgiske massage?

Behandlingen starter med en kort samtale, hvor vi får afdækket dine behov og hvordan din krop har det. Massagen foregår på en massagebriks, hvor jeg gennemgår hele kroppen eller bestemte områder. Jeg arbejder med muskler, væv og led, hvilket man også kalder bevægeapparatet. Jeg bruger olie på huden og arbejder systematisk fra område til område. Til at starte med er strøgene blide, så musklerne bliver varme og slapper af, og kort efter arbejdes der i dybden med musklerne. Varmes musklerne ikke op, kan det give skader og resultatet af behandlingen vil være mindre, da du ofte vil spænde imod. Ved spændte muskler, bliver jeg i området og arbejder hele musklen igennem - ofte flere gange - og fortsætter så til næste område. Under behandlingen er du afklædt - dækket til med lagen.

Hvad er virkningen af fysiurgisk massage?

Virkningen er, først og fremmest, at musklerne bliver afspændte. Massagen fjerner spændinger og nedbryder affaldsstoffer, der nemmere udskilles efter massagen. Musklerne og leddene vil blive smidiggjort af massagen og blodcirkulationen øges i hele kroppen, herunder i muskler, nerve- og lymfesystemet.

Du øger blodcirkulationen dybt inde i musklen og musklen genopbygger sig selv hurtigere efter skader eller belastninger. Derudover er massagen en fuldstændig gennemgang af kroppens muskler.

Massagen hjælper med til at genoprette balancen i musklerne og kroppen. Bivirkninger fra ensformigt arbejde eller stillesiddende arbejde kan minimeres ved brug af fysiurgisk massage. Efter massagen vil du opleve afspænding, formindskede smerter og øget bevægelighed.

Massagen reducerer endvidere stress, angst, hovedpine, smerter og ømhed i kroppen. Folk føler ofte en større kropsbevidsthed efter massagen.

Ved en fysiurgisk massage arbejdes der dybt i kroppens muskler og væv. Massøren skal derfor vide meget om kroppens anatomi – musklernes tilhæftning og udspring, deres funktion og tilstand. Den fysiurgiske massage adskiller sig altså betydeligt fra en kosmetisk kropsmassage, som er en overfladisk massage, der anvendes til at berolige og skabe velvære. Når muskulaturen gennemarbejdes i dybden via den fysiurgiske massage, kan eventuelle skader afhjælpes. Under massagen benyttes forskellige massageteknikker alt efter den enkelte klients situation og gener. Ud over ro og afspænding bibringer den fysiurgiske massage bedre blodgennemstrømning, udskilning af affaldsstoffer og øger kropsbevidstheden. Derudover forebygger den skader og afhjælper eventuelle muskulære problemer.

Hvis man går til en professionel fysiurgisk massør med gener i musklerne, vil han eller hun i mange tilfælde kunne afhjælpe dem. Det har nemlig vist sig at fysiurgisk massage er en effektiv behandlingsform, når det drejer sig om gener i bevægeapparatet af muskulær art. Det kan for eksempel dreje sig om overbelastede muskler og sener forårsaget af ensformigt arbejde – for eksempel ved en computerskærm, tunge og forkerte løft eller af pludselige traumer, der sætter sig i kroppen. I undersøgelser er det i tillæg påvist at, den fysiurgiske massage er topscore, når det drejer sig om at fjerne det vi populært kalder spændingshovedpine – en hovedpine, der er udløst muskulært.

Derfor er massageformen også blevet populær på virksomheder, der har mange medarbejdere med stillesiddende arbejde.

Massagen tager udgangspunkt i lægevidenskaben

Begrebet fysiurgi betyder, at bevægeapparatets lidelser behandles gennem mekaniske principper, såsom massage, kulde- og varmebehandling og strækteknikker. Fysiurgisk massage er virkningsfuld fordi den er opbygget med udgangspunkt i de anatomiske strukturer, som kroppen har og som udgøres af muskler, knogler, ledbånd og sener. Det er således en massage, der bygger på en lægefaglig tilgang. En erfaren fysiurgisk massør kan med hænderne og fingrene mærke, hvilken tilstand klientens væv er i. Behandleren kan derfor fra gang til gang mærke ændringer i vævene og dermed tilrette behandlingen og vejledningen til klienten undervejs i behandlingsforløbet. Når den fysiurgiske massage udføres korrekt har den en række restituerende og forebyggende virkninger. Nogle af disse uddybes herunder.

Varmeeffekten og pumpeeffekten

Der opnås en varmeeffekt, når massørens hænder og fingre gnider mod klientens hud samt, når vævslagene forskydes enkeltvis. Massagegrebenes pumpeeffekt vil tillige sørge for, at de små blodkar i musklerne åbnes, hvorved blodtilstrømningen til eventuelt skadet væv øges. Udover de nævnte mekaniske effekter, vil der være en biokemisk effekt i form af frigjorte intracellulære enzymer såsom histamin. Varmen vil medføre afslapning i kroppens muskler dog specifikt i det område, der har været under behandling. Varmen vil derudover øge blodets cirkulation i området, hvorved affaldsstoffer transporteres væk og næringsstoffer kommer til med en helende virkning.

Strækeffekt

Når man strækker sine muskler ud selv - eksempelvis når man har dyrket sport, kan man ikke få fat i alle muskelfibrene. Årsagen er, at en muskels fibre ikke er lige lange og udstrækningen derfor primært påvirker de korteste fibre. Når man får massage af en professionel fysiurgisk massør, kan personen imidlertid udstrække de forskellige grupper af muskelfibre, så alle bliver påvirket. Dette er især fordelagtigt i de områder, der er overbelastede. Ved hjælp af massagen kan man behandle belastede og spændte områder, der ellers er svært tilgængelige.

Massage og kredsløb

Fysiurgisk massage er også godt for kredsløbet, som påvirkes både mekanisk og biokemisk. Det er blandt andet det såkaldte autonome nervesystem, der stimuleres. Det medfører at kapillærer og arterioler åbnes og dermed giver en større gennemstrømning af blod i det behandlede område. Har man muskelvæv og bindevæv, der er overbelastet medvirker den øgede kredsløbscirkulation på det pågældende sted til en hurtigere heling af det skadede væv.

Massage og smertelindring

Hvis man har smerter, vil den blodgennemstrømning, der sker under massagen sammen med den endorfin, der udskilles på grund af massagens mekaniske påvirkning, nedsætte smerten i det behandlede område markant.

 

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK