Return to site

Hvor ofte bør du få massage?

Et ofte stillet spørgsmål er: "hvor ofte bør jeg gå til massør? Det korte svar er "så ofte dit budget tillader det". Enhver massage er bedre end slet ingen massage, men er "en gang imellem" nok?

Hvis du ikke har nogle specifikke mål i tankerne, så er svaret absolut ja. En månedlig massage kan være et glimrende supplement til din sundhedsrutine, der holder din krop "tunet" og hjælper med at forebygge ​​spændinger eller smerter. Det kan gøre dig mere opmærksom på din kropsholdning i løbet af din arbejdsdag. Massage er en god måde at give din krop og sjæl noget dejlig velvære og velfortjent "mig-tid".

Hvis du imidlertid har vedvarende smerter, eller hvis du gerne vil få bugt med et problem, der har  udviklet sig over længere tid (arbejdsrelaterede smerter, nervedysfunktion, depression, mv.), så vil et veltilrettelagt behandlingsforløb være en god idé. De fleste videnskabelige undersøgelser i forbindelse med virkninger af massage tager udgangspunkt i 1 massagebehandling om ugen, normalt over  en periode på 12 uger. Når jeg refererer til  undersøgelser, der viser fordele ved massage af fysiske og psykiske lidelser, så er der tale om deltagere, der modtager hyppig massage.

Der er en grund til dette: massage giver typisk ikke resultater efter en enkelt behandling. I stedet er det en proces med gentagne gange, hvor der interageres med kroppen på en måde, der beroliger den, og det hjælper den med at indse, at den ikke behøver så meget spænding og alarmberedskab. Det tager tid.

Den gode nyhed er, at jeg har set fremragende resultater fra klienter, der får massagebehandling hver anden uge. Hvis du har smerter eller dysfunktioner, der har brug for lindring, vil to massagebehandlinger om måneden sandsynligvis være gavnligt for dig. Jeg har oplevet folk med færre lændesmerter, mindre hovedpine og løberelaterede smerter ved at bruge denne hyppighed.

Når det er sagt, er der nogle situationer, hvor jeg anbefaler ugentlig massage. Hvis du har en frossen skulder, kan det hjælpe enormt meget med at få nogen til at udfordre dit bevægelsesområde og berolige dit nervesystem en gang om ugen, indtil symptomerne aftager. Hvis du har ekstreme smerter i lænden, kan en ugentlig massage i en måneds tid være nok til at bryde den dårlige cyklus med krampe og betændelse, der holder den i gang.

Jeg har stor tiltro til massage og den kan have stor positiv indflydelse på menneskers liv. Det er dog en "dosisafhængig" terapi, så mængden af ​​massage, du modtager, gør altså en forskel. Enhver massage er bedre end ingen, men jeg vil anbefale dig til at være åben for muligheden for at gå til massør lidt oftere, når der er brug for det.

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK